Niederdeutsch an unserer Schule

kindmöweneu

PLATTDÜÜTSCH LEEVT !
„Hier rockt die Kuh op Platt“
„Wenn de Kau ehr Jidder schlaggert, wart de Melk suer –
und wenn Sie diesen Satz nicht verstanden haben, fragen Sie einfach einen Drittklässler aus Neuenfelde. ….Mit ihrem Theaterstück um Rosa,die Rock’n’Roll-Kuh haben sie nicht nur auf der Schulbühne Erfolg,……“
„Gespielt werden alle Rollen in dem von Lehrerin Uta Heinrich entwickelten Theaterstück von Kindern der Klassen 3a und 3b der Grundschule am Arp-Schnitger-Stieg in Neuenfelde.“
„Die Drittklässler der Neuenfelder Grundschule ….. haben die Jury überzeugt und beim diesjährigen „Hamborger Plattdüütsch Pries“ den ersten Platz belegt – …“(Buxtehuder/Altländer/Stader TAGEBLATT, Redakteurin:Anping Richter)
Im Rathaus nach der Preisverleihung
Wie graleer ok!!!
Foto:Hamburgische Bürgerschaft/Jauß
Die erfolgreiche TheatergruppeHerzlichen Gückwunsch!

Herzlichen Gückwunsch!
Foto:(Buxtehuder/Altländer/Stader TAGEBLATT, 28.06.2014)

Plattdüütsch in Hamborg-Pries
„Mok mol wat op Platt“, no dat Motto hett de Plattdüütschrot för Hamborg un de Verein för Plattdüütsch den Plattdüütschpries 2014 utschreben.We (de Klassen3a un 3b)hebbt us dat Kinnerbauk „As de melk suur wüür“ von Jonas Kötz vörnommen und dorut is een richtig lütt Theaterstück worn.
An 6.6.14 wür dat denn sauwiet, de Jury von den Plattdüütschrot keum in uns Schaul un hett uns visentiert.
We würn ar in Radio to hürn bi NDR 90,3. In den Lichtwarksool von de Carl-Toepfer-Stiftung hebbt we auk obführt.
An 4.7.14 wür dat denn sau wiet,dor is uns Kuh Rosa in den Kaisersaal vont Hamborger Rothuus von denn Veehdoktor wedder ünnersöcht warn und hett rockt.
We freut uns bannig öber den iersten Platz von den Hamborger Plattdüütschpries, denn we von de Präsidentin von de Hamborger Bürgerschaft kregen hebbt.(Uta Heinrich)
Eine interessante und informative Internetseite für Kinder, Eltern und Lehrer:
www.plattolio.de